Samenwerkingsgemeente Alexanderpolder

Marriage Course

De Marriage Course is een zeer praktische cursus die (getrouwde) stellen de middelen geeft om een sterk en gezond huwelijk op te bouwen dat een leven lang duurt. Tijdens de cursus, die zeven avonden duurt, komen belangrijke onderwerpen aan de orde die door alle drukte in het dagelijks leven gemakkelijk aan de aandacht kunnen ontsnappen.

De cursus is vooral gericht op echtparen:
- die hun huwelijk op een hoger plan willen brengen,
- die langer dan twee jaar met elkaar getrouwd zijn,
- die een nieuwe uitdaging in hun huwelijk tegenkomen, zoals de geboorte van een kind, een verandering in carrière, tieners in het gezin, het lege nestsyndroom,
- die worstelen met bepaalde onderwerpen in hun huwelijk.

De cursus duurt in het totaal 7 weken. Elke avond begint met een dineetje voor twee, ieder stel beschikt namelijk over een eigen tafeltje. Na het dineetje wordt het onderwerp ter hand genomen door de leiders van die avond, afgewisseld door videobeelden. De onderwerpen zijn onder meer: communiceren, conflicten oplossen, ouders en schoonouders, onderlinge verschillen, enz. Daarna bespreek je samen het onderwerp aan de hand van oefeningen uit je werkboek.

De Marriage Course is geschikt voor iedereen die wil werken aan zijn/haar relatie. Getrouwd, lang of kort, jong of oud, kerkelijk of juist niet, iedereen is welkom! De cursus wordt gegeven in een ongedwongen en open sfeer. De kosten van deze cursus bedragen € 150,-. Dit is inclusief het cursusmateriaal en de maaltijden.