Bijzondere diensten

Er worden regelmatig ook wat meer bijzondere kerkdiensten gehouden. Dat kan tijdens een zondagse dienst zijn, of als extra kerkdienst op een doordeweekse dag. Zulke bijzondere diensten duren vaak wat langer dan een uur en hebben een ander verloop. Als dat nodig is wordt het verloop van zo’n dienst (= de liturgie) bij de ingang als drukwerk uitgereikt. Van twee bijzondere kerkdiensten vertellen we iets meer:

 

Viering van het Heilig Avondmaal: Zeven keer per jaar vieren we tijdens een kerkdienst het Heilig Avondmaal: zes maal tijdens de dienst op de eerste zondag van de oneven maanden en de zevende keer in de kerkdienst op Goede Vrijdag, in de Paastijd. Door het eten van een stukje brood en het drinken van wat druivensap, denken we er samen aan dat Jezus Christus voor ons gestorven is. Gasten die het Avondmaal mee willen vieren zijn welkom wanneer zij Jezus liefhebben en ook in hun eigen kerk het Avondmaal mogen vieren. Wij vragen onze gasten dit aan te geven door vlak voor de viering even op te staan.

 

Doopdiensten: Onze jonge kinderen worden gedoopt in een extra feestelijke dienst op zondag. Daarmee geven we aan dat onze God al vanaf hun geboorte ook hun Vader wil zijn. Mensen die Jezus wat later in hun leven hebben leren kennen en liefhebben, worden als (jong) volwassenen gedoopt op het moment dat zij tijdens een belijdenisdienst hun geloof hardop hebben uitgesproken.

 

Bijzondere diensten op zondag zijn: Avondmaalsdiensten, doopdiensten, zendingsdiensten, ICAD-diensten voor mensen met een verstandelijke beperking en de diensten op de eerste kerstdag, eerste paasdag en eerste pinksterdag.

 

Bijzondere diensten op een doordeweekse dag zijn: Goede Vrijdag, Hemelvaartsdag, Jaarwisseling, bid- en dankdagen, de zangdienst tijdens de kerstavond, praise-diensten, trouwdiensten en begrafenisdiensten.